Beech House por Altius Arquitetura

PROE BEATS BLOG

bh_080413_01-940x709

Description from Altius Architecture

Efficient, clean design and simple, modern spaces went hand in hand with wheelchair accessibility for this modest, 2200 square foot house. This project was designed to be an accessible house that maintained the warm feel of a family home.

While planning for wheelchair access was a fundamental part of the design process, the creation of a comfortable family home was the ultimate goal. This house was to be equally appropriate for children as it would be for an occupant in a wheelchair. More than being simply accessible, it was intended to be an example of good, universal design and a model for the creation of living spaces that will function for generations.

The house is sited on an urban lot on Beech Avenue in Toronto’s Beach neighbourhood. The site slopes steeply upward from the street in front and is also accessed from a lane at the…

View original post 118 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s