OLS Casa por J. Mayer H. Arquitetos

PROE BEATS BLOG

ol_030413_02-940x620

Description from the architect:

The new house is on a plot of land near Stuttgart, on a hillside with a generous view of the valley. The owners wanted a new home that would bring this view to life even inside of the building. The house is in a residential area with conventional developments, most of which date from the 1960s.

The new, 4-person family home is divided into an elevated ground floor with entrance area, utility room and spa, and a second floor with an open, flowing floor plan containing the living, dining and kitchen areas. Full-height glazing provides a free view of the valley and terrace looking over the garden area. Upstairs are the sleeping areas, dressing rooms and bathrooms. The central design element is a sculptural staircase that connects all three levels.

The house was built as a reinforced concrete construction. The facade consists of one heat-insulating compound…

View original post 58 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s